zaterdag 31 mei 2014

Weer!

Vandaag zorgt de laatste dag van de meteorologische lente voor een mooie dag! De zon schijnt vanochtend eerst volop, vanmiddag gaan er in het midden en zuiden van het land ook enkele stapelwolken ontstaan die dan zon dan voor korte of langere tijd kunnen afschermen. In Zeeland begint de dag aanvankelijk bewolkt. Middagtemperatuur tussen 18 en lokaal mogelijk 20°C in het zuidoosten. Omdat de wind vanaf zee waait zal het langs de kust wat frisser zijn. De temperatuur van het zeewater bedraagt op dit moment 14°C. De wind waait zwak tot matig en komt overwegend uit het noordwesten, windkracht 2 tot 4.

Komende nacht heeft het noorden en noordwesten te maken met lage bewolking, elders zijn er opklaringen en blijft het droog. Lokaal kan zich een mistbank gaan vormen. De temperatuur daalt naar waarden tussen 7 en 11°C. Er waait een zwakke noordwestenwind.

Zondag zien we geregeld de zon tevoorschijn komen en blijft het vrijwel droog. In het noorden van het land is het in de ochtend en deels middag grijs door lage bewolking afkomstig vanaf de Noordzee. In de middag ontstaan er in het binnenland ook diverse stapelwolken. De meeste zon-uren zien we langs de westkust. Met een middagtemperatuur van 18°C stelt de temperatuur zich op de eerste dag van de meteorologische zomer bescheiden op. Langs de kust zal het dan nog wat frisser zijn. Er staat een zwakke tot matige noordenwind, windkracht 3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten