dinsdag 17 november 2015

Hoor de wind waait door de bomen!

Het is volop herfst. Vanavond maken we ons op voor een heuse storm langs de kust. Daarbij komen de windstoten tussen 100 en 115km/uur uit. Ook landinwaarts moeten we rekening houden met zware windstoten. 
Storm


Zware spits
In de loop van de dag zwelt de wind steeds meer aan. Vooral langs de kust is dat goed merkbaar. In de middag waait het hard, kracht 7. Het weerplaatje wordt compleet gemaakt door wolken en van tijd tot tijd regen. Dit zal de nodige invloed hebben op de avondspits. Ook al is de wind nog lang niet op z'n maximum, het verkeer wordt danig gehinderd door het weer en er kunnen langere files ontstaan (kijk op Verkeerplaza voor de actuele files).

Windveld volgens Harmonie (20:00 uur)
Windveld volgens Harmonie (20:00 uur)
De storm
In de avond zwelt de wind verder aan en bij zee waait het al snel stormachtig. Rond 20:00 uur wordt in Zeeland als eerste stormkracht 9 bereikt. Daarbij komen de windstoten al rond 100km/uur uit. In de loop van de avond breidt het stormveld zich uit in noordelijke richting en krijgt de hele westkust er mee te maken. Tegen middernacht doet dan ook het hele Waddengebied mee met de storm. De piek in de storm valt rond of net na middernacht en mogelijk tippen we langs de westkust zelfs even aan een zware storm, kracht 10. Daarbij komen zeer zware windstoten voor tussen 100 en 115km/uur. Landinwaarts waait het hard en komen zware windstoten tussen 80 en 90km/uur voor. In de loop van de dag loopt het stormveld via de oostelijke Wadden weg en wordt het iets rustiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten