woensdag 11 november 2015

Weer

Wolken bepalen nog steeds het weerbeeld en uit het wolkendek valt soms een beetje motregen. Morgen breekt eindelijk de zon weer wat vaker door, maar voor hoe lang?
Vanavond neemt de wind wat in kracht toe. Aan zee komt een (vrij) krachtige wind te staan (kracht 5-6). Aan het weerbeeld verandert weinig, het blijft bewolkt met soms wat lichte regen of motregenVannacht passeert een zwakke storing met lokaal wat extra regen. Na passage klaart het later in de nacht in het noordwesten op. De minima komen rond 12 graden uit.
Morgen breekt het wolkendek op steeds meer plaatsen. Vooral de noordelijke helft van het land kan van flinke zonnige perioden genieten. In het zuiden krijgt de zon minder ruimte en valt lokaal zelfs nog een spat regen. Met maxima rond 15 graden is het nog steeds erg zacht. De tijdelijk afnemende wind gaat in de middag uit het zuiden waaien.
De dagen daarna voltrekt zich een overgang naar tamelijk onstuimig en wisselvallig weer. Aan de kust pakt de zuidwester soms door naar kracht 7 of 8. Verder blijft het zacht. Alleen op zaterdag zijn de temperaturen iets lager. Het wordt dan ‘slechts’ 10 tot 13 graden. 

1 opmerking: