woensdag 11 november 2015

Intocht weer

Boven de Atlantische Oceaan en de Noordzee staat de komende tijd een stevige zuidwestenwind. Sinterklaas heeft dus de wind mee vanuit Spanje en zou zomaar te vroeg kunnen aankomen in Nederland. Dan moet zijn boot wel bestand zijn tegen de hoge golven en veilig zien aan te meren in ons winderige land. Daarnaast kan tijdens zijn aankomst in Meppel regen vallen en is het een graad of 10. Dat is even wennen na al het zachte weer.
Vanavond tijdens Sint Maarten worden de lampionnen in de kustgebieden ook al op de proef gesteld door een stevige wind en er is kans op wat motregen.

Sint Maarten met motregen en in het noordwesten veel wind

Vanavond met Sint Maarten kan soms een beetje regen of motregen vallen. Bij een vrij stevige zuidwestenwind moet je zeker in het noordwestelijk kustgebied je lampion goed vasthouden. De temperatuur ligt op een hoog niveau van een graad of 13. Handschoenen en een dikke winterjas zijn dus niet nodig.

Intocht Sinterklaas onstuimig met kans op regen

De komende dagen stroomt koudere lucht het land binnen. Tijdens de intocht van de goedheiligman in Meppel wordt het niet warmer dan 10 graden. Overigens is dat nog altijd iets boven normaal.
Er is veel bewolking en kans op regen. Voor de zekerheid kun je dus maar beter een poncho of regenpak meenemen. Een paraplu kan alleen als deze bestand is tegen veel wind. Met een stevige westenwind wordt de pakjesboot Meppel in geblazen.

Onstuimig en nat herfstweer houdt aan

Als de pieten de dagen daarna aan het werk gaan in ons land moeten ze rekening houden met typisch Nederland herfstweer. Zondag wordt waarschijnlijk een natte dag met veel wind, maar wel is het met 13 of 14 graden dan weer iets zachter. Volgende week blijft het onstuimig en nat. De middagtemperatuur daalt geleidelijk naar een graad of 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten