zondag 8 november 2015

ZACHT IN NOVEMBER

Het blijft de komende dagen erg zacht voor de tijd van het jaar en ook ‘s nachts koelt het maar nauwelijks af! Het wordt licht wisselvallig en nu en dan waait het stevig.

Vanmiddag wordt sluierbewolking nu en dan afgewisseld door zon. Het is nog steeds erg zacht en de temperatuur loopt dan ook op naar 14 graden op de Wadden tot lokaal 18 graden in Limburg! Dit terwijl 11 graden normaal is voor de tijd van het jaar. De zuidenwind trekt in de loop van de dag aan en is matig in het binnenland tot (vrij) krachtig langs de kust.

Vanavond neemt op nadering van een storing vanuit het noordwesten de bewolking toe en tegen het einde van de avond gaat het regenen. Gemiddeld koelt het niet verder af dan 12 à 13 graden. Daarmee is de kans groot dat 9 november 1977 met 10,9 graden in De Bilt van de troon wordt gestoten wat betreft hoogste minimumtemperatuur ooit gemeten op 9 november! De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en langs de kust tot krachtig, in het noordelijk kustgebied tot hard, kracht 4 tot 7. In de loop van de nacht zal de wind ruimen naar het westen en in kracht gaan afnemen.

Morgen is het overwegend droog en bewolkt. Tegen het einde van de middag gaat het in het noordwesten regenen. De maxima variëren van 13 graden in het noorden tot 15 graden in het zuidoosten van het land. De zuidwestenwind trekt in de loop van de dag aan tot matig of vrij krachtig  in het binnenland en langs de kust tot krachtig of hard, windkracht 4 tot 7. In het Waddengebied bestaat er in de middag kans op windstoten tot 75 km/u en zou de wind mogelijk even kunnen aantrekken tot stormachtig, windkracht 8.

De komende dagen blijven, ook ‘s nachts, erg zacht. Het is overwegend bewolkt en er valt af en toe lichte regen. De zuidwestenwind is soms stevig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten