woensdag 16 december 2015

BIJNA KERSTMIS!!

Het is de komende dagen extreem zacht. Mogelijk sneuvelen er lokaal dagrecords. Naast veel bewolking breekt vanaf morgen soms even de zon door en is het na vandaag vrijwel droog.
Vanmiddag is het bewolkt en staan er perioden met (mot)regen op het programma.  Het regent niet aan een stuk door, soms is het droger. In de loop van de middag wordt het in het zuidwesten duidelijk droger en klaart het mogelijk even op. Het wordt een stuk zachter dan de afgelopen dagen met maxima tussen 11°C in het noorden en  14°C in het zuiden. De zuidwester is matig boven land tot vrij krachtig langs de kust.
Vanavond trekt de regen naar het noordoosten weg. Vannacht is het vrijwel droog. De bewolking blijft overheersen. Met een minimumtemperatuur van 10 tot 12°C is het extreem zacht voor de nacht.
Morgen komt de “decemberlente” goed op gang met bijzonder hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Er worden maxima verwacht van 11°C op de Waddeneilanden, 14°C in het midden van het land en mogelijk 16°C in het zuiden van het land. De dag start met veel bewolking en lokaal een spat motregen. Daarna klaart het even op, maar door hoge bewolking vanuit het westen is het vooral een waterig zonnetje. De zuidwestenwind waait matig en langs de kust (vrij) krachtig.
De komende dagen is er veel bewolking met soms wat zon en blijft het meestentijds droog.  Het blijft uitzonderlijk zacht met in de middag maxima tussen 10 en 14°C en ook ‘s nachts bijzonder hoge temperaturen. Kerstmis 2015 verloopt groen en (zeer) zacht! Er is op dit moment geen enkel signaal dat duidt op serieus winterweer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten