zaterdag 19 december 2015

ZACHT WEER!!

 Er komt voorlopig geen verandering in het huidige zeer zachte. Dit heeft te maken met een koppige zuidwestelijke stroming waarmee voortdurend zeer zachte lucht naar ons land wordt gevoerd. De komende dagen is het 10 tot 14°C en ‘s nachts komt het nauwelijks onder de 10°C.  
Vandaag start de dag overwegend bewolkt en blijft het overwegend droog. In de loop van de dag zal de zon ook af en toe tevoorschijn komen.  Met maxima tussen 13 en 15 graden kunnen vandaag op de verschillende KNMI stations datumrecords onder druk komen te staan. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige naar zuid krimpende wind.
Vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het droog. Het blijft opvallend zacht met minima rond 10°C. Er staat een matige en aan zee (vrij) krachtige zuidenwind.
Morgen passeert er vanuit het westen een zwakke storing (koufront) waardoor de bewolking zal toenemen en er in de middag verspreid een spat regen kan voorkomen. Met een middagtemperatuur van noord naar zuid tussen 11 en 14°C blijft het extreem zacht.  De zuidwestenwind waait matig en langs de kust (vrij) krachtig.
De dagen erna  blijven uitzonderlijk zacht met in de middag maxima tussen 10 en 14 graden en ook ‘s nachts bijzonder hoge temperaturen.  Verder zien veel veel bewolking, soms wat zon en van tijd tot tijd kan er wat lichte regen vallen.  Ook de Kerstdagen  verlopen groen, licht wisselvallig en blijft het veel te zacht voor de tijd van het jaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten