dinsdag 29 december 2015

Bijna oud en nieuw

hiermee komt aan de recordwarmte eindelijk een einde. Met het wisselvallige weer in het verschiet betekent dit sinds lange tijd weer winterse neerslag.
Vandaag zitten we nog in de zachte lucht. Vanuit het westen trekt langzaam een zwakke storing het land binnen. In de westelijke helft en later ook deels het midden van het land levert dit bewolkt weer op met wat lichte regen. In het oosten blijft het grotendeels droog en is er eerst ook nog een waterig zonnetje. Met een middagtemperatuur tussen 9 en 11 graden is het wat minder zacht. Er staat een matige naar zuidwest draaiende wind.
Komende nacht zijn er opklaringen en wordt het nevelig. Lokaal kan zich lage bewolking gaan vormen. Het koelt af naar 4 tot 7 graden. Aan zee wakkert de zuidenwind aan tot vrij krachtig, boven land waait het nauwelijks.
Morgen wordt een mooie dag met geregeld zon en blijft het droog. Voor de mensen die genieten van de Kerstvakantie is het dan ook prima weer om er een dag op uit te gaan. In de middag wordt het maximaal 9 of 10 graden. De zuidenwind waait langs de kust (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.
Op Oudejaarsdag  regent het van tijd tot tijd. Zoals het er nu naar uitziet verloopt de jaarwisseling zelf vrijwel droog, maar op dit moment is dat nog wat onzeker.  De dagen erna verlopen een stuk frisser. Vooral in het noorden gaat het af en toe sneeuwen. De ondergrond is echter nog te warm voor een sneeuwdekje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten