vrijdag 4 december 2015

Sinterklaasavond

Vanavond is het zover dan gaan Sinterklaas met paard en Pieterbazen over de daken. Er staat ze een barre tocht te wachten met regen en kans op storm! Het is maar afwachten of de cadeautjes arriveren. De spanning zal deze avond dus te snijden zijn. Zaterdag begint het weekend droog en zeker het zuidoosten kan ook nog even de zon zien. Wel staat al een stevige zuidwester en deze zal gedurende de dag en avond alleen maar aanwakkeren.

Uitputtingsslag tegen weer en wind

Vlak aan zee moet Amerigo vanavond  aan een stormachtige wind weerstand bieden en op de Wadden kan hij zelfs met storm (winkracht 9) te maken krijgen. Het gevaarlijkste voor hen zijn echter de zware windstoten, die ineens uithalen en hen van het dak kunnen blazen. Ook de juten zakken met cadeautjes zijn echte windvangers en het kost de pieten veel kracht om ze in bedwang te houden. In het binnenland is er geen storm, maar is het wel zeer onstuimig met uiteindelijk een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind. Ook hier geldt oppassen voor zware windstoten.

Gedurende de avond neemt vanuit het noordwesten de kans op regen toe, maar of het uiteindelijk ook in Limburg nat wordt valt nog te bezien. Sinterklaas kan dus het beste in het noordwesten beginnen met het bezorgen van de pakjes, voordat het daar regent en de wind te hevig wordt. Koud wordt het deze avond en nacht niet, want de minimumtemperatuur ligt tussen 8 en 10 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten