vrijdag 8 januari 2016

Het weer

Na de winterse perikelen van de afgelopen week is de temperatuur vandaag overal in Nederland ruim boven nul gekomen. Met opklaringen kan het vannacht lokaal weer glad worden.
Vanavond en vannacht zit de meeste bewolking langs de noordwestkust en op de meeste plaatsen blijft het droog. Langs de kust daalt het kwik naar een graad of 3. In het noordoosten en oosten zijn de meeste opklaringen en daar daalt het kwik naar 1 Ă¡ 2 graden onder nul. Lokaal kan het weer glad worden. Vanuit het zuiden komt er een mistgebied met veel laaghangende bewolking Nederland binnen en stokt het kwik tussen de 1 en 3 graden. De wind zwakt landinwaarts af naar zwak.
Morgen begint plaatselijk grijs ofwel door lage bewolking ofwel door mist die niet meteen verdwijnt. Er zijn echter ook gebieden met zonneschijn. Later op de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe. De neerslagkansen blijven klein, misschien een licht buitje in het noordwesten. De temperatuur loopt uiteen van 4 graden in het noordoosten tot  8 graden in het zuiden. In het binnenland blijft de wind zwak tot matig. Langs de kust staat een (vrij) krachtige zuidenwind.
De dagen daarna is het licht wisselvallig en kunnen op maandag en dinsdag de buien een winters karakter hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten