zaterdag 26 maart 2016

Pasen!!

Het Paasweekeinde zal gevarieerd verlopen. Van zonneschijn en lenteachtige temperaturen tot regen of buien en 2e Paasdag staat aan zee een stormachtige wind. Kortom u doet er goed aan om waterbestendige eierverf te gebruiken. 
Vandaag begint de dag op veel plaatsen met mist, nevel en of lage bewolking. Al snel is er veel zonneschijn en het blijft tot de avond droog. Wel neemt in de loop van de middag de sluierbewolking vanuit het westen toe. De temperatuur gaat flink omhoog en komt uit op 12 graden op de Wadden tot 15 graden in het zuidwesten en zuiden van het land.  Daarbij zal de zuidenwind gaan toenemen tot matig of vrij krachtig en aan zee tot (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6. Uit de wind en in de zon zal het zeker lenteachtig aanvoelen!
Vanavond blijft het nog vrijwel droog, maar vannacht gaat het vanuit het westen regenen. Het zal dan stevig doorregenen, er kan met gemak zo’n 10 mm aan neerslag vallen. Langs de kust staat een (vrij) krachtige zuidenwind. Later zal de wind gaan draaien naar het zuidwesten en een fractie gaan afnemen.
Op 1e Paasdag trekt de regen in de ochtend naar Duitsland weg. De zon zal dan geregeld tevoorschijn komen en het blijft voor een aantal uur droog.  In de middag volgen verspreid enkele buien waarbij er kans bestaat op onweer. De temperatuur loopt op naar 12 graden en er staat een matig tot vrij krachtige en langs de kust (vrij) krachtige zuiden tot zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6.
De dagen daarna verloopt Tweede Paasdag nat met daarbij ook nog een stormachtige wind langs de kust en kans op zware windstoten. Het wordt maximaal een graad of 12. Na de Pasen blijft het nog een paar dagen wisselvallig, maar zijn dan ook lange droge perioden met zonnige momenten. In de middag wordt het 11 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten