woensdag 17 februari 2016

HET WEER

Ook vandaag schijnt de zon volop. Vanaf morgen zijn er meer wolken, en tijdens het weekeinde wordt het nat en onstuimig. Dan wordt het tevens een stuk zachter.

Vanmiddag schijnt de zon uitbundig en loopt de temperatuur bij weinig wind op naar een graad of 4.
Vanavond en vannacht wordt de wind zuidelijk en trekken vanuit het zuidwesten meer wolkenvelden het land binnen.  In het oosten zijn nog lange tijd opklaringen, maar in het noordoosten ontstaan plaatselijk mistbanken. De minimumtemperaturen lopen uiteen van rond het vriespunt in Zeeland tot -5 graden in Groningen.

Morgen zijn er, na het optrekken van de plaatselijke mist, perioden met zon, maar er zijn duidelijk meer wolken. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe met later in Zeeland en Zuid-Holland wat lichte regen of natte sneeuw. Het wordt rond 5 graden. De zuidenwind is matig, maar neemt aan de westkust toe tot vrij krachtig. In de avond trekt de neerslagzone verder het land in valt op meer plaatsen wat winterse neerslag.

De dagen daarna vindt de overgang plaats naar zacht winterweer. Vrijdag waait het al wat harder, maar blijft het nog wel tot de avond droog. Met wat zon wordt het een graad of 8. Het weekend verloopt nat en onstuimig, maar het is wel uitermate zacht met maxima rond 11 graden. Na het weekeinde wordt het weer wat frisser, maar het blijft wel wisselvallig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten