zondag 24 januari 2016

Het WEER

De komende dagen is het wisselvallig en blijft het (erg) zacht en vooral op woensdag moet rekening worden gehouden met veel wind. Winterweer is de komende 10 dagen niet aan de orde. 
Vandaag is een bewolkte en grijze dag en is het in het hele land regenachtig. Het zal trouwens gaan om kleine hoeveelheden. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen droger, maar het kan nog wel blijven miezeren. Middagtemperatuur van 7°C in het noordoosten tot 10°C in het zuidwesten van het land. Er staat een matige en langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind (windkracht 3-5).
Komende nacht veel bewolking, nevelig en regionaal kan zich mist gaan vormen. De temperatuur daalt nauwelijks, het wordt een graad op 7. De matige wind zal gaan draaien naar het zuiden.
Morgen begint de dag grijs, nevelig en naar het noorden toe ook mistig. In de loop van de ochtend zal de zon er vanuit het zuiden goed bijkomen, maar in het uiterste noordoosten blijft het tot de avond grijs. Met een middagtemperatuur van 9°C op de Wadden tot 13°C in het zuidoosten is het erg zachte weer van december weer terug. Er staat een matige en langs de kust vrij krachtige zuidwestenwind.
De vooruitzichten:  Dinsdag neemt de bewolking toe, maar blijft tot de avond droog. Vanaf woensdag krijgen we te maken met een wisselvalliger weerbeeld en neemt de wind flink in kracht toe. Langs de kust staat woensdag een harde zuidwestenwind, windkracht 7. Met maxima rond 10°C of hoger blijft het voorlopig erg zacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten